29 de jul. 2010

Aclariments: objectius i idees manllevades

L'objectiu inicial d'aquestes pàgines era només ser un testament vital virtual i públic (complementari del ja signat fa anys), de manera que en el cas hipotètic que s'hagués de menester ningú pogués al.legar ignorància pel que fa a quina és la meva voluntat sobre aquest tema.

Aconseguit, crec, l'objectiu inicial (em sembla que qualsevol eventual interpretació divergent d'aquests textos només podria ser el resultat d'una palesa mala fe), empès per una certa inèrcia he anat incorporant algunes reflexions complementaries i insistint en alguns aspectes, cosa que crec que també contribueix a donar més consistència, coherència i validesa a l'objectiu inicial.

Ara bé, si algú busca en aquestes pàgines idees o arguments originals pel que fa a la reivindicació del dret a morir lliurement (pel que fa a la reivindicació tant del respecte de la llei ja vigent d'autonomia del pacient com de la legalització -pendent- de l'eutanàsia i el suïcidi assistit), que sàpiga que aquest no és el lloc més adequat per a trobar aquesta mena d'informació novedosa.

Hi ha persones i organitzacions molt més preparades i que fa anys que treballen, escriuen i publiquen sobre aquests temes. Per exemple, escric això alhora que llegeixo el darrer butlletí de l'Associació Dret a Morir Dignament, que entre d'altres articles n'inclou un d'especialment interessant, "Un debat ciutadà en marxa: la mort digna", de Fernado Soler i Luis Montes.

Resumint: els textos d'aquestes pàgines no tenen cap pretensió d'originalitat, les idees que contenen són manllevades de diferents persones i procedències. Si de cas, la seva eventual utilitat pública rau només en el fet de sumar una altra veu a les ja existents que reclamen el dret de tot individu a poder escollir com vol viure i morir, un dret limitat per l'actual legislació (i pel comportament d'alguns professionals de la salut, quan no respecten la llei d'autonomia del pacient ja vigent).